My Organic
Chocolate
Producent en groothandelaar van Belgische, ethische en biologische bean-to-bar chocolade
Bij MO Chocolate maken we chocolade van hoge kwaliteit voor professionals die met chocolade werken (chocolatiers, patissiers en restauranthouders). Ervaar de smaak van echte chocolade dankzij de Belgische bean-to-bar productie, die uitsluitend gebruik maakt van biologisch gecertificeerde cacaobonen. Onze brandingsprocessen halen alle smaken en specifieke kenmerken naar boven van elke cacaoboon die we uitkiezen. Contacteer ons voor meer informatie en om uw bestelling te plaatsen.
De MO Chocolate kwaliteit
Ons ambachtelijk bedrijf bevindt zich in Brussel en produceert uitzonderlijke chocoladechunks. Onze sterkte als groothandelaar? De herkomst van onze cacaobonen, die we heel zorgvuldig uitkiezen. We selecteren enkel biologisch gecertificeerde producenten, waarvan we de kwaliteit van de bonen en fermentatiemethoden kennen.
Na het transport naar België verfijnen wij nog deze edele grondstoffen in onze eigen ateliers. We roosteren en concheren ze overeenkomstig een door ons volledig gecontroleerd proces om zo het volledige potentieel van de smaken van de chocolade naar boven te halen. Zo biedt MO Chocolate aan alle professionals de best mogelijke basis voor de creatie van hun chocoladegerechten.
Geproduceerd in België
Bio gecertificeerd
Onze producten
Wij zijn vereerd om samen te werken met cacaobonenproducenten uit verschillende regio’s in de wereld, zoals Peru, Nicaragua en São Tomé en Príncipe. We werken ook met een hele variatie aan cacaobonen: Amelonado, Criollo, Trinitario,… Voor elk wat wils, dus!
Wij bieden onze donkere, witte en melkchocoladechunks in verschillende verpakkingen aan. Afhankelijk van het type boon dat moet verwerkt worden en de verwachtingen van onze klanten passen wij de productierecepten zorgvuldig aan. De roostertemperatuur, concheertijd en intensiteit worden aangepast om het smaakprofiel en de textuur te bekomen die het best voldoen aan de behoeften en wensen van elk van onze klanten.
“Met onze expertise creëren we chocolade op maat om onze klanten een onvergetelijke smaakervaring te bezorgen.”
Chocolade voor professioneel gebruik
Alle chocolade van MO Chocolate is bestemd om verwerkt te worden door professionals uit de sector, waaronder de meest veeleisende ambachtelijke chocolatiers.
- NGebak
- NKeukenrecepten
- NSnoep
- NTabletten
Onze chocolade chunks
Wij bieden onze kwaliteitschocolade aan in bulk in de vorm van chunks (donkere chocolade, melkchocolade en witte chocolade). Het grote voordeel van deze chunks is dat ze stabieler zijn in de oven dan de callets, de drops en de druppels die vaak worden aangeboden.
Dit formaat smeltchocolade is dus ideaal voor gebruik in de meest uiteenlopende gerechten en recepten, met name in de banketbakkerij. Professionele chefs kunnen zo hun creativiteit de vrije loop laten en uitzonderlijke resultaten bereiken.
Onze partners
Bij MO Chocolate staat de kwaliteit van elk product voorop. Daarom kozen we ervoor om samen te werken met Silva Cacao die de beste cacaobonen selecteert uit de betrouwbaarste en meest ethische regio’s en landen.
Wij kiezen onze productieketens op basis van twee belangrijke principes: transparantie en een billijke vergoeding. Als klant kunt u er dus zeker van zijn dat u een ethische en duurzame productie steunt en tegelijkertijd geniet van een superieure chocolade-ervaring.
Transparantie
Wij zijn transparant naar onze klanten toe en communiceren hen de exacte herkomst van de bonen voor onze chocolade met vertrouwde coöperaties zoals Norandino en Cecaq11.
Billijke vergoeding
Wij zorgen ervoor dat onze producenten boven de Fairtrade-normen worden betaald en garanderen een vaste prijs gedurende het hele jaar om hun zekerheid te waarborgen.
De oorsprong van het MO Chocolate project
Gesterkt door onze ervaring in de chocoladewereld sinds 2016 en een ontoereikend aanbod van kwaliteitschocolade voor professionals leidden ertoe dat we in 2020 MO Chocolate oprichtten. Daarnaast werd de chocoladewereld ook regelmatig geconfronteerd met een gebrek aan traceerbaarheid en transparantie met betrekking tot de producenten van cacaobonen.
Bij de oprichting van MO Chocolate wilden we rekening houden met alle stadia van de productieketen. Wij zien erop toe dat we alles kunnen controleren: van het respect voor de producent tot de kennis en controle van het verwerkingsproces, zowel in de productiezones als in onze productieateliers. We streven ook naar een billijke prijs voor elke speler in de keten, die gekoppeld wordt aan maximale garanties voor onze klanten.
MO CHOCOLATE
Wie zijn wij?
Wij zijn sinds 2016 gespecialiseerd in de productie van Belgische, biologische chocolade voor particulieren en professionals. Bekend om de kwaliteit van ons assortiment (tabletten, breekchocolade, chocopasta, koekjes, truffels, enz.) is ons merk aanwezig in vele verkooppunten in België en in het buitenland.
We zijn ons altijd bewust geweest van de maatschappelijke problemen rond de cacaoproductie. Van bij het begin luisterden we naar de behoeften van onze professionele klanten en konden we zo geleidelijk aan de kwaliteit van onze producten in al hun facetten garanderen, wat uiteindelijk leidde tot de oprichting van MO Chocolate. Dit project is het resultaat van een lange reflectie over alle cacao-gerelateerde uitdagingen en de ethische en duurzame productie ervan.
Als groothandelaar zijn we er trots op dat we producten van hoge kwaliteit aanbieden die onze waarden respecteren en aan de verwachtingen van onze klanten voldoen. Wij zetten ons in om ethische praktijken in de cacaoproductie te ondersteunen en bieden tegelijkertijd een unieke chocoladesmaak-ervaring.